Az önismerettől az áhított állás megszerzéséig | Önmegvalósítás.hu

Az önismerettől az áhított állás megszerzéséig

Minden ember legalább életében kétszer pályaválasztási döntés előtt áll: a tanulmányok kezdete előtt és után.Az első esetben ez általában a szülők döntése, akik a legjobbat akarják a gyermeknek, a második pedig általában már a saját tudatos döntésünk, hogy abban a szférában dolgozzunk, amiben jól érezzük magunkat. Mit tegyünk akkor, ha nincs konkrét tervünk és nem tudjuk, mit kezdjünk az életünkkel? Hogyan állapítsuk meg, mit szeretnénk? Hogyan állítsuk össze a megfelelő önéletrajzot? Hogyan találjuk meg a megfelelő állást? Erről fogunk beszélni.

Adjunk választ magunknak erre a kérdésre: „Mit szeretnék?” Az első lépés a sikeres álláskereséshez mindenképpen az önismeret.
Néhány tanács, ami segíthet nekünk ebben:

- Olvasson könyveket: legyen az az irodalom bármely fajtája, az olvasás bővíti szókincsünket, javítja képzelőerőnket és segít látókörünk szélesítésében.

- Ismerkedjen új emberekkel: érdemes jó kapcsolatot tartani fenn ismerőseinkkel és új emberekkel ismerkednünk. Érdekes embereket ismerhet meg, akik ötleteket tudnak adni és segíthetnek a realizációjukban.

- Tanuljon nyelveket: bármilyen foglalkozást választunk, a nyelvtudás mindenképp előny lesz.

- Járjon el képzésekre, tanfolyamokra: az interneten is találhat akár olyan weboldalakat, ahol ingyenes képzések, tanfolyamok vannak, ahol akár otthoni körülmények között is tanulhat és akár állást is találhat.

- Szabaduljon ki otthonról: járjon el új helyekre, múzeumba, moziba. Ott sok érdekes emberrel találkozhat, akik valami újat alkotnak és ihletet adhatnak.

- Szélesítse látókörét: ne féljen kérdezni. Az emberek szeretik azokat, akik érdeklődnek valami iránt, még jobban szeretik azt, amikor tanácsot kérnek tőlük valamiben, amiben ők jártasak.
Az egyetlen módja annak, hogy megtudjuk, mit szeretnénk – csináljunk valamit. Néha elég sok időt kell szánni arra, hogy elsajátíthassunk bizonyos képességeket, amik a jövőben összefüggésben lesznek szakmánkkal, de higgyék el, az élet kiszámíthatatlan és sosem tudhatjuk, mire lesz szükségünk.

Beküldte: | 2017. márc. 31. péntek - 09:48

Hozzászólások

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

  • Figyelj az írásjelek használatára: előttük nem kell szóköz, viszont utánuk mindenképpen hagyjál egy szóközt! Így.
  • Megengedett HTML tagok, ha a szövegszerkesztő nincs bekapcsolva: <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <center> <img> <font> <div> <span> <br> <u> <i> <b> <p> <a> <hr> <align> <border> <table> <tbody> <tr> <td> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <blockquote> <dl> <dt> <dd> <object> <param> <embed> <iframe> <strike> <!--break-->
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
  • A linkek követhetőségét kiszűri a rendszer.

  • A web és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • A hozzászólás a Fórumszabályzat elvei alapján kerül moderálásra.

Az űrlap kitöltésével elfogadod a Mollom adatvédelmi irányelvét.

Hírlevél feliratkozások

Jelöld ki és iratkozz fel: