Mindenféle | Önmegvalósítás.hu

Mindenféle

Ebben a témakörben az őszinteség, igazság, hazugság, szégyen, felelősségvállalás, önámítás, tisztaság, szókimondás és becsületesség fogalmakat fejtem ki és megmutatom a fejleszthető erkölcsiség eszközeit is!

Az őszinteség a tiszta tudás, az igazság megtalálásának az eszköze.

Gondolom segítségre van szükségem.

Mint mindenki más, így én is túl vagyok már néhány szakításon. Amik eddig nem viseltek meg. Valahol mindig meg tudtam érteni, vagy fel tudtam dolgozni. Most mégsem úgy működik a dolog, ahogy én azt szeretném.
A párkapcsolatom, nagyon a végét járja. Eléggé be lett szennyezve, és magam sem értem, hogyan kerültem ilyen képtelen helyzetben.
Reálisan átlátom a helyzetem, és látom azt, hogy nekem is az lenne a legjobb, ha véget érne az, amit éppen most csinálok, de nem tudom magamévá tenni a gondolatot.

Segítségre van szükségem, mi történik velem? Kezdődő skizofrénia?

11 éves koromig voltak különféle képzeletbeli barátaim, amikor édesanyámnak megemlítettem akkoriban csak annyival elintézte hogy nem léteznek búcsúzzak el tőlük.

Sziasztok,

Egy problémámról szeretnék írni nektek, mert nincs senki akivel megbeszélhetném.
A probléma abból fakad, hogy másként gondolkodom, másként vélekedem, más szemszögből látok dolgokat, mint a nagy átlag. Ezenfelül rengeteg szabály, illem van belém nevelve, ami sok esetben túlmutat az átlag emberekbe nevelteken.

Mindennek következménye, hogy soha nincs egy csoport, társaság, közösség, amibe beleillenék, mindig én vagyok az, aki valahogy nem kompatibilis, még akkor sem ha az érdeklődési kőr hasonló, mert még azt is más szemszögből látom, élem meg, mint a közösség többi tagja.

Szóval tudatosítom magamban az álmodás tényét. Fura érzés, hogy az egész napomat át- meg átszövi az éjszaka gondolata - és most szigorúan arra az időszakra gondolok, amikor le van hunyva a szemem:) Szinte óránként kérdezem magamtól: Ébren vagyok, vagy álmodom?

Most azon kezdtem el gondolkodni, vajon a függőségeknek milyen karmikus hatásaik lehetnek? Akár külön-külön. Ha valaki mondjuk nem tud megszabadulni egy függőségétől, következő életében mire számíthat - erről vannak ismereteitek? Vagy, mint szerintem sokan így vannak vele, megszabadulnak mondjuk egy valamitől (akár csak egy átmeneti időre) de közben egy másik hasonló(?) dologgal csillapítják a fennmaradó űrt? Pl valaki leszokik a dohányzásról, de utána elhízik.

Michael langford egy rövid írását szeretném közzétenni. Ebben leírja – az én olvasatomban –, hogy 27 évig tanulmányozta a „megvilágosodás” módszerét, mire felismerte, hogy nem értette meg helyesen a leírtakat. Majd azt részletezi, hogyan jött rá a helyes értelmezésre, amelyet követően a helyes gyakorlat hatására késedelem nélkül célba ért.

Hogyan fedeztem fel a Tudatosságot figyelő Tudatosság módszerét

(a tényleges gyakorlat utasításai dőlt betűvel szedettek)

Michael Langford