Hogyan lehet kivédeni az önbeteljesítő jóslatot? | Önmegvalósítás.hu

Hogyan lehet kivédeni az önbeteljesítő jóslatot?

Ha elmegyünk egy jóshoz, látóhoz, extraszenz emberhez, akkor szinte elkerülhetetlen, hogy ne mondjon rólunk olyat, aminek nem örülünk, amit nem fogadunk el.
Egy vészterhes jóslat a jövőnkről, látomás egy szerencsétlenségről, vagy egy közelgő betegségről. Mit kezdjünk ezekkel a negatív információkkal, hogyan kezeljük a helyzetet?

Vannak, akik egyszerűen a tanácsadás, jóslás előtt kikötik, hogy ők csak szépet és jót akarnak hallani! De ha ilyen erősen korlátozzuk az információáramlást, akkor ugyan minek megyünk el máshoz? Ezt magunknak is megtehetjük, hiszen szabadidőnkben annyit hazudhatunk magunknak, amennyi jólesik!
Ezért ezt a módszert nem ajánlom, van jobb megoldás is!

A kapott negatív információ lehet igaz és téves is, sőt bonyolultabb a helyzet, ha egy része igaz, a többi meg tévedés!
Ha igaz vagy csak félig igaz az információ, akkor érdemes azt komolyan venni, figyelni rá, előre tanulni belőle.
Ha tévedés, akkor egyszerűen ki kell dobni az ablakon!

De, honnan tudhatjuk, hogy amit hallunk, látunk az mennyire igaz/hamis? Hiszen pontosan azért mentünk el egy látóhoz, mert bízunk benne, hogy Ő jobban tudja az igazságot!
Nos, ez nem mindig van így. Sajnos előfordul, hogy gyengén működő képességgel is vállalnak segítői munkát lelkes amatőrök. Olykor még a saját életükbe sem tudnak eligazodni, így nem csoda, hogy másoknak számolatlanul osztják az okosabbnál okosabb tanácsokat!

Nézd meg az életét, a megjelenését, figyelj a beszédére és szűrd le mindebből, hogy vajon mennyire hiteles!
Bár ez nem egyértelmű bizonyítéka annak, hogy az illető megbízható információkat szállít-e, de mindenesetre jelzés értékű.

Sokkal jobb megközelítést adhat az, ha arra fókuszálunk, hogy minden ami történik és pozitív vagy negatív módon számunkra feltűnik, az egy jelzés arra, hogy ott azon a területen nem vagyunk elég tudatosak, nem vagyunk még a helyünkön!

Tehát teljesen mindegy, hogy a jóslat, vízió igaz vagy hamis, a lényeg az, hogy elhangzott, meghallottuk, tehát dolgunk van vele!
Vegyük komolyan, készüljünk rá lelkileg, tanuljunk, tudatosítsunk előre mindent, amit tudunk, és ha mégsem úgy történik, akkor legfeljebb feleslegesen tudatosítottunk egy pár dolgot önmagunkban!
De ugye semmi sem felesleges, amit tudatosítással helyre tettünk, így felfoghatjuk ezt egy szimulált vészhelyzetnek is, ami által fejlődtünk, de a bajt mégsem kellett átélnünk.

Én magam többször jártam már így, hogy tanulva előre egy félelmemből, akár annak a bekövetkeztét is el tudtam kerülni! Egyszerűen felkészültem rá időben és így meg sem tudott érinteni, nem tudott berántani a vészhelyzet.
Így végül is hasznomra vált az előzetes felkészülés!

Ezt ajánlom Neked is: Legyél éber, vedd komolyan a jeleket, és így legfeljebb előre megtanultál valamit, amire előbb vagy utóbb úgyis szükséged lett volna! Önmagadért fejlődsz, minden tanulással magadat fejleszted!

Kattints ide a Sirály Belső látás I. tanfolyamhoz!

Fejleszd Önmagad a Sirály csomagok segítségével!

Beküldte: | 2008. febr. 13. szerda - 10:07

Feliratkozás Hírlevélre