pohar teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

pohar teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
engem felcsigáztál
2018. dec. 29. szombat 12:03
/Ébresztő! Ébren vagy? Volna pár kérdésem... I.rész/

Ha még valaha elolvasod a válaszomat... érdekes kereső kérdések, kár hogy senki nem méltatott rá néhány szót írni

1., mint tudni levő (Biblia) Isten már legalább 4 szer "kiirtotta az emberiséget", vagy az ember irtotta ki Önmagát, hol ezért, hol azért. A Biblia beszámol pl. óriásokról, az emberek kezdetben több ezer évig éltek, bukott angyalok akik ezt azt művelték az emberekkel....., igy több kérdésedre is választ adhat, hogy már volt itt emberi civilizáció, piramisok, atlantisz, vegyes emberek félig angyal-félig ember, és a bukott angyalok istent játszva (lásd Görög mitológia) itt éltek közöttünk. Amikor Isten látta, hogy nem jól mennek a dolgok, akkor annak sajna pusztítás lett a vége. Mára már nem fontos, hogy kik a "tiszta vérűek", mert már a származás nem fontos.

2. mi emberek építettük, csak egy másik civilizációban, ami elbukott

3. Isten sosem teremtette az embert ősembernek, aki a fákon ugrálgat, majd gondol egyet és kőeszközöket fabrikál. Manapság is felvetődik, hogy egy őslakos nép elmaradott-e, vagy ők élnek boldogan, egyensúlyban a környezetükkel, folyamatosan reagálva a változásoknak. Mert igazából csak a civilizált ember hiszi azt, hogy teremthet maga körül valamiféle állandóságot, ami biztonságot ad neki, egy régebbi, mondjuk paraszt ember, tudja, hogy mindig is ki lesz szolgáltatva pl. az időjárásnak és nem mellesleg az egész Világegyetem folytonos mozgásban változásban van. A mi civilizációnknak ez a folytonos változásnak a meg nem értése lesz a veszte.

4. Nincs értelme UFOkon töprengeni, elég nekünk a saját világunk.

5. ez is az ember igénye az állandóságra, ciklikusságra. Az éjszakai égbolt képe is folyamatosan változik és a Hold felszíne is. Ha gyerekkoromban néztem a Holdra, akkor egy "csodálkozó smylit" láttam kirajzolódni a kráterekből, ha ma felnézek az egész el van torzulva, más a kép és ha a Hold mindig ugyanazt az arcát mutatja, akkor a Föld vándorolt el :) hülyén hangozhat, de szerintem sötétség és sötétség között is van különbség, én úgy tapasztalom, hogy az éjszakai sötétség mára olyan mint ami elnyeli a fényt, olyan nagyon sötét, amit szinte lehetetlen megvilágítani. De lehet én vakulok.

6. ezt még senki nem fejtette meg. a "mi" teremtsünk embert, a válasz valószínűleg a jövőben lesz

7. férfiközpontú világ volt hajdanán ezért vázolták Istent férfiként, pedig Ő megmondja: "Vagyok aki Vagyok!"

8. nem kell félni Istentől, viszont nagyon kemény tanító, nem majomszeretettel vesz körül, hanem mint Atya, Apa és van hogy nem értjük mi a célja egyik másik szenvedésnek, de ha rájövünk akkor hálásak lehetünk.

9. Írtak róla, de volt a keresztényüldözés és sok minden megsemmisült, emberek, jegyzetek, rajzok, ereklyék... , amit tudunk azt a Bibliából tudjuk, de mind érezzük azért, hogy nyilvánvalóan sokkal többet mondott és tett Jézus, mint ami ránk maradt az elbeszélésekből. Ez támadási felületet adhat a Keresztényeknek, de a hiányzó részeket Isten kitölti, ha kéri az ember.

10. Mert az égre rajzolja Isten a jeleket. Biztos Ők akarnak lenni az elsők akik látják.

11. Minden bizonnyal Isten egyszer azért pusztította ki az élővilágot, mert mindenféle lények keresztezték az embert. A görög mitológia tele van ezekkel a lényekkel, akik feltehetőleg a bukott angyalok, akik a földre lettek száműzve. A maják egy szörnyen kegyetlen, egymást pusztító, kegyetlen, gyermekeket feláldozó nép volt, az építményeiket, ördögök, sárkányok, kígyók, sikító emberarcok szobrai díszítik, vagy egymást irtották ki, vagy Isten lépett közbe, de eltűntek..

12. A Biblia eredetét nincs értelme megkérdőjelezni. Istent szerintem az ember számára kézzelfoghatón leírja, az embert is, a múltat is, a jövőt is.

13. Ha tudod, hogy vannak kint "lények", mi változna? Jobb lenne, rosszabb? Minek tudni?

14. Jézus pont arra tanít, hogy Istenben higgy, ne a farizeusokban, ne légy kishitű, azaz ne légy a pénz foglya se, add oda amid van ha kérik, azaz légy szabad. Vatikán ország nekem se tettszik, Isten nem hiszem, hogy kért volna ilyet embertől. De ha már van akkor legyen. Attól még egy templom elvégzi a neki szánt feladatokat.

15. De szó van róla, jelekkel, utalásokkal, mint a hosszú életkor, meg óriások, frigyláda, Dávid és Góliát, Salamon kincse... , szó van benne egykor virágzó civilizációkról, akik más isteneket imádtak és elpusztultak

16. Sajnos Isten valódi lényét az ember csak szenvedés útján képes megismerni. Ha csupa jó dolog történik, nem fogsz Isten felé indulni, nem jön a mindent megváltoztató kérdés: Istenem miért történik ez velem? az egész Kereszténység a szenvedés elfogadására épül, egy Keresztény már nem harcol, csak elfogad, kér, bízik és remél. Ez a nem keresztények számára gyengeségnek tűnhet, én pont úgy látom, hogy ebben van az igazi erő. Küzdesz de nem azért hogy az életed jobb legyen, hanem hogy te magad jobb emberré válj, minden körülmény között.

17. nem tudom, nem is tudtam, hogy van valahol egy óriás toboz.

18. én gazdálkodnék, hogy mindenem meglegyen a két kezi munkával.

rengeteg felesleges kört fogsz futni még útkeresésed során. Rengeteg kecsegtető ajándékot fogsz majd a távolban látni, de idővel rá fogsz jönni, hogy mind csak délibáb és soha nem érheted el, mert nem is létezik. Pár év múlva, csalódottan, elfáradtan, magányosan fogsz visszazuhanni ebbe a világba, mert minden amit tudni szeretnél azt csak itt kaphatod meg.

hát igen
2018. dec. 29. szombat 10:23
/Angyali találkozások/

Ha megnézed bármelyik hasonló témájú fórumot, honlapot, azt fogod látni, hogy minden hozzászólás már megvan vagy két éves. Azért mert ez az egész megvilágosodás, angyalos, mesteres, felemelkedéses történet, mind csak egy nagy reklámfogás része volt, melynek eredményeképpen rengetegen meggazdagodtak, könyvkiadók, filmesek, rendezvényszervezők, magán emberek.... az emberek meg akik hittek az írott szövegeknek, mestereknek :) azt kapták, hogy hosszú évekig tartó kutatás, olvasás, gyakorlás, hit után, csak kevesebbek lettek, mint mikor belekezdtek. A pénz nem jött, hiába gondolkodott pozitívan, a szerelem nem jött, nem emelkedett fel senki csak kihasználták az emberek azon vágyát, hogy különlegesebbek akartak lenni mint az átlag. De az igazság mindig győzedelmeskedik és azt jól jegyezd meg, hogy a gonosz pontosan így működik, valamivel elcsábít, hogy vele foglalkozz, higgy neki, de soha nem ad semmit se cserébe. Semmit!! Csak zavart, káoszt és elindít egy olyan úton melynek vége a biztos meg nem értettség, csalódás, magány és elkeseredettség. Akik a fenti dolgokat írták az angyalokról azok nem ismerik az Angyalokat. Merthogy az első és legfontosabb tulajdonságuk, hogy mindennél jobban szeretik Istent. A hozzászólók nem említik, hogy az angyalok valaha is beszéltek volna Istenről, így akikkel találkoztak nem angyalok. Az angyalok nem üzennek semmit sem kártyákon, számokon, könyveken keresztül. Gondolod, hogy Isten leghatalmasabb teremtményei ne tudnának eléd állni és elmondani, hogy mit akarnak? Nincsenek is oda annyira az emberekért, mint azt az ember gondolja. Isten van oda az emberekért és ezért az Angyal teljesíti Isten akaratát. A leginkább úgy tudod tisztelni Őket, ha nem vetsz semmilyen róluk elnevezett kártyát. Az intuíciónak már több értelme van. Tehát a lényeg, hogy Angyal Isten nélkül nem létezik és Angyal nem tud beszélni csak Istenről, Isten tervéről és hogy miért Küldte az Isten, mivel Isten fényében élnek folyamatosan, ha már két szót kell szólniuk az egyik akkor is Isten lesz. Ha megismered az Istent csak úgy fogod megismerni az Angyalait is.

Hagyd az előző életeket, ha voltak azért, ha meg nem akkor meg
2012. máj.. 25. péntek 11:28
/Te is belelátsz a jövőbe?/

Hagyd az előző életeket, ha voltak azért, ha meg nem akkor meg azért.

"Mit ti életnek neveztek, az a feladat, ha hat. Ha csak van, akkor ura a halál. De ha a helyén megáll, szolgál. A halál és születés egy pár.  Nem a halál és az élet. Itt téved a lélek, ha fél. Mert az élet él örökké. "

Még egy idézet Mallász Gitta, angyalaitól: "Kérdésedre a
2012. máj.. 25. péntek 11:20
/Te is belelátsz a jövőbe?/

Még egy idézet Mallász Gitta, angyalaitól:

"Kérdésedre a feleletet kérdésed csúcsán megleled. Tedd meg az utat mindig, mely Felé mutat. Mindennek van csúcsa, s a csúcs a helyed. Mindenki saját egyénisége csúcsán válhat angyalának sűrűbb másává."

A gondolkodás a kivitelezés eszköze. Mivel az ember kell ahhoz,
2012. máj.. 25. péntek 11:14
/Te is belelátsz a jövőbe?/

A gondolkodás a kivitelezés eszköze. Mivel az ember kell ahhoz, hogy Isten műve elkészüljön, ezért számos olyan képessége van ami ezt szolgálja. Ilyen a kreativitás, a leleményesség, a kitartás, alkotás....
És igen gondolkodhat is bármin amin akar. Ez van, hogy építi a művet, van hogy rombolja, van hogy akarunk gondolkodni, és lesz egy pont, amikor már nem.
Ezen a ponton is érkeznek "gondolatok", de az már valami egészen mást szolgálnak. Nem az embert, hanem az elkészült művet, azaz Isten akaratát.

Csakhogy az Élet nem csak sodor jobbra, balra és nem csak
2012. máj.. 25. péntek 10:59
/Te is belelátsz a jövőbe?/

Csakhogy az Élet nem csak sodor jobbra, balra és nem csak bárgyún nézünk ki a fejünkből, Ha van Hit.
Merthogy ki tudhatná jobban, hogy ki mire lett teremtve, ha nem maga a Teremtő. És hogyan tudná ezt elmondani nekünk, ha nem az Élet által?

Jelenleg Mi mondjuk meg, hogy kik vagyunk, vagy hogy másokat kiknek gondolunk. De látjuk-e a valóságot, helyesen látjuk-e önmagunkat?

Jézus vajon miért tanította az embereket mértékletességre, az önfeláldozásra, és most miért szól minden tanítás a bőségről, a vágyakról, az akaratról?

Szabad Akarat- ez a két szó már eleve ellentétpárok
a Szabadsághoz nem illik az akarat. A Szabadságot a szeretet hozza el. A szeretet amely önzetlen, soha nem nézi a saját akaratát, mindig másokéra figyel.
Ha mások "mosolya" számít, akkor szabad vagyok.

Talán a dogmatikus tanok, de lehet, hogy valami egészen más. Én
2012. máj.. 25. péntek 10:42
/Te is belelátsz a jövőbe?/

Talán a dogmatikus tanok, de lehet, hogy valami egészen más.

Én sem szerettem a keresztényeket és Bibliát sem. Nekem Jézus személyiségét kellett feldolgoznom, megértenem.
Mára már nem látom a templomba járó embereket beszűkültnek, sőt érzek egy titkos köteléket köztük és Isten között.

Találtam erre egy nagyon jó idézetet. Egy angyal küldte és
2012. máj.. 25. péntek 10:37
/Te is belelátsz a jövőbe?/

Találtam erre egy nagyon jó idézetet. Egy angyal küldte és Malász Gitta írta le.
Érdemes elolvasni és ráhangolódni az üzenetre.
Az időről ezt tanítja nekünk:

Van egy pont, gyújtópont, amit úgy hívnak: Örökkévalóság, az uralom, a biztonság pontja. A nagy tévesztő az IDŐ.
• Az időben nincs hely ember számára. Helytelen,
• Egy lépés – elkapja az ár, az idő áradata. Áradat, az vízjelű.
• Múlt – jelen – jövő. Egyik sajnálja a múltat, a másik fél tőle. Egyik reméli a jövőt, a másik fél tőle. S így „jelen” nincs. Nincs jelen, mert az ember vagy a múltban van, vagy a jövőben. Mind a három egy folyó. Elválaszthatatlanul egy: mozgás, finom anyag mozgása. Más nézni a folyót és más benne lenni.  Az ember a folyónak is ura.
• A tett az időben megjelenő örökkévalóság. A kapkodás nem tett. A gyújtópont az örökkévalóság. Lépj ki az időből, és ura leszel.

eddig az idézet.

A tett az időben megjelenő örökkévalóság - ennél szebb üzenetet ember még nem kapott!

Én úgy gondolom, hogy az ember manapság "túlgondolja" az
2012. máj.. 22. kedd 10:45
/Te is belelátsz a jövőbe?/

Én úgy gondolom, hogy az ember manapság "túlgondolja" az Életet.
Próbálunk neki értelmet adni, keressük, kutatjuk kik is vagyunk, pedig az Élet értelme, maga az Élet.
Nem kell az élethez különösebb tehetség, tudatosság, képesség az élet mindenképpen van.
Úgy gondoljuk, hogy az életet, mi éljük, értelmet akarunk neki adni vágyainkkal, céljainkkal, tapasztalatainkkal de az igazság az, hogy ezek nélkül is létezik. Sőt...
Szerintem az igazi Életet ha élni akarjuk, akkor nincs szükség másra csak bizalomra felé. Hitre.
Amikor az ember elkezd bízni az Életben, az élet válaszolni fog neki. Ekkor a jövőbelátás is olyan természetes lesz, mint a levegővétel.
Az élet nem ellensége az embernek, csak az ember jelenleg próbál rajta kívül létezni, ha romantikusan akarom magam kifejezni azt mondhatnám: nem dobog együtt a szívünk.

Az idővel kapcsolatban.
Jézus rá a példa, hogy amit Ő kért az mindjárt meg is valósult.
Én úgy érzem, hogy amikor te láttad a jövőben a lányt, akkor nálad ez azért volt egy azonnali élmény, mert irgalmat, szánalmat éreztél felé.
Szeretted volna, ha élete jobbra fordul és az élet neked válaszolt, hogy így lesz.
Ilyen ritka pillanatokban, amikor az embert a szeretet mozgatja, bármit el tud érni. Még azt is ,hogy valaki élete jobbra forduljon.

A teremtést mint valamiféle tulajdonságunk nagyon emberi módon
2012. máj.. 20. vasárnap 13:55
/Te is belelátsz a jövőbe?/

A teremtést mint valamiféle tulajdonságunk nagyon emberi módon próbáljuk megfogalmazni, megérteni, használni.
Pedig a teremtés az nem egy emberi kiváltság, hanem Isten része.
A tudatossági szintnek nem sok köze van hozzá, inkább amire te gondolsz az a Hit.
Ha valaki hiszi, hogy amit kér "teremteni kíván" az meglesz, akkor az meglesz néki. Ez a hit lehet Istenbe vetett, Jézusba, magunkba (tudatosság), vagy akár egy másik emberbe (bizalom).

Az idő tényezője, nagyon fontos, mert mindvégig meg kell őrizni az akaratunkat. Ezt a Bibliában a Reménynek nevezik.
Gyakran nincs türelmünk kivárni a megvalósulást, van hogy egyszerűen elfelejtjük, hogy mit is kértünk, és olyan is van, hogy nem látjuk, hogy már megkaptuk amit kértünk.
Pl. Szerintem a teremtés 6.napja még nem ért végett, mert Isten ránéz az emberre és azt mondja, hogy minden amit teremtett Jó. Még az ember is.
Így tehát Isten, vagy vak, vagy Ő egy olyan embert lát amit mi nem. Ő a "végeredményt" látja, mi viszont csak a kifürkészhetetlen utakat.

A teremtés és jövőbelátás elképzelhetetlenek egymás nélkül, de mi nézvén nem látunk, mert nem értjük, hogy a teremtés folyamat.
Lehet, hogy hetek, hónapok, évek telnek el és lehet, hogy már a kérésünk pillanatában is látunk valamit, a folyamat részéből, de ezeket a képeket, sem a vágyainkhoz, sem az időhöz nem tudjuk hozzá kötni. Merthogy elfelejtettük mi is volt a kérés, egyszer.

Az időt fel lehet gyorsítani, vagy egyszerűen ki lehet iktatni, ha a kérést a Szeretet (pl. kegyelem, irgalom hála..) indítja útnak.
A Szeretet mindent legyőz.

"-amikor az, ami ellen teremtünk, az nagyobb nálunk" - írod
Ez az érzés is csak az "emberré" válás egy apró kikötője lehet, amikor az ember felismeri, hogy nincs értelme másokat bántani, eltaposni, kirekeszteni, gyűlölni.
Most úgy érzed, azért mert "nagyobb nálad", később majd úgy érzed azért mert olyan, mint te.